Hydrosora

Hydrosora

alkaen 2,40 €


Kuvaus

Savesta kuumentamalla valmistettu rae, jossa bakteerit ja homeet eivät viihdy:

  • Allergiaystävällinen kasvualusta erityisesti vesiviljelyä varten
  • Vettä pidättävä ja sitä vähitellen luovuttava rae istutusmullan kuohkeuttamiseen
  • Katteeksi ruukun pinnalle


Valittavana raekoot:

  • 2–4 mm pistokkaiden juurruttamiseen
  • 4–8 mm kasveille, joille on ehtinyt muodostua jo juuret
  • 8–16 mm isoille kasveille


On tärkeää, että käytät vesiviljelyssä hydrosoraa. Lecasora on liian hapanta eikä sovi huonekasveille. Hydrosorassa eivät viihdy bakteerit ja homeet, joten menetelmä sopii erityisen hyvin terveellisen huoneilman mahdollistamiseen. Juuret saavat paremmin ilmaa ja juuriston taudit vähenevät.


Kiinnitä huomiota hydrosoran raekokoon. Pienin raekoko 2–4 mm on tarkoitettu pistokkaiden juurruttamiseen. Raekoko 4–8 mm on tarkoitettu kasveille, joille on ehtinyt muodostua jo juuret. Raekoko 8–16 mm on tarkoitettu isoille kasveille.


Huuhtele sora ennen käyttöä. Voit tehdä sen helposti esimerkiksi siten, että teet muovipussin pohjaan pieniä reikiä ja valutat pussin yläosasta vettä soran sekaan.


Kun istutat kasvin (puoli)hydroviljelyyn, on tärkeää, että ympäröit juuret hydrosoralla. Lisää astian pohjalle hydrosoraa muutamasta sentistä viiteentoista senttiin ja varmista, että myös astian reunoille jää muutama sentti hydrosoraa.


Voit puhdistaa hydrosoran keittämällä sen vedessä. Voit käyttää hydrosoraa uudestaan loputtomiin.


Vesiviljelyn lisäksi voit käyttää hydrosoraa myös mullan kuohkeuttamiseen. Hydrosora sitoo kosteutta ja tekee mullasta ilmavampaa, mikä on hyväksi juuristolle. Hydrosora sopii myös mullan pinnalle katteeksi.